Басейни с минерална вода

СПА хотел Медикус разполага с външен и вътрешен басейн с минерална вода. Басейните с минерална вода са безопасна и здравословна атлернатива на пълните с химикали обикновени плувни басейни. Лечебните и профилактични свойства на минералната вода са известни още от древен Рим, когато хората са прекарвали часове в отдих и оздравителни процедури в специално изградени съоражения с минерална вода.

Ползи от басейните с минерална вода
Ползите за тялото от бани с минерална вода са многобройни. При тях няма опасност от алергични реакции и раздразнение на кожата, редуцират стреса и напрежението и подпомагат лечението на редица заболявания: ревматизъм, счупвания, проблеми със сърдечно-съдовата и дихателната система, заболявания на нервната система, чернодробни проблеми, гинекологични проблеми, кожни болести и други.
Басейнът с минерална вода е добър вариант да се възползвате от любимото си занимание – плуването, без да се притеснявате за последващи кожни проблеми. Освен всичко друго, тялото Ви ще почувства и положителния ефект от минералната вода.

Допълнителна информация за външния басейн на СПА Хотел Медикус:

  • размери – 25м на 12.5м на 1.35-1.60м дълбочина
  • размери детски басейн – 0.65м дълбочина
  • температура – 25С
  • работно време :

понеделник – неделя – 10.00- 20.00ч

Басейнът е снабден с уникална за България пречистваща система на водата без използване на хлор.
Системата работи с два вида електроди – меден и титаниев. Йонизацията за пръв път е използвана през 1967 г. от Наса в космическата програма Аполо за пречистване на питейната вода по време на космическите мисии. Медните йони унищожават бактерии, водорасли и някои вируси в басейна и пречат да се образуват повторно във водата. Титаниевите електроди извършват процес на натурално добиване на кислород чрез разделянето на молекулата на водата. Докато е в режим на окисление, собствен процес на електролиза води до електро-физическо разделяне на водата на кислород и водород. Кислородът е 10 пъти по-силен окислител от хлорта.

Предимствата са:
– кристално чиста вода;
– подходяща за възрастни и деца с алергии към хлор;
– без неприятна миризма на препарати;
– без дразнене на кожата и очите;

Допълнителна информация за вътрешния басейн на СПА Хотел Медикус:

  • размери – 11м на 4м на 1.5м дълбочина
  • температура – 30– 32С
  • работно време :

понеделник – неделя – 09.00- 20.00ч

Facebook
Twitter
LinkedIn

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest