Масажи

Част от масажите, предлагани в СПА центъра на СПА хотел Медикус:

Класически масаж – при масажа се използват следните похвати: поглаждане, разтриване, вибрации и ударни похвати. Той е ценно лечебно средство. Получава се обезболяване, релаксиране и успокояване.

 Ароматерапевтичен масаж – при него се използват ароматерапевтични масла. Масажът действа директно и има общи ползи на всички системи като: лото-нервна, кръвоносна, лимфна, имунна и мускулна. Ползите са широкообхватни и вклчяват лечение на невралгия, тревожност, безсъние, главоболе, болки в ставите.

 Рефлекторен масаж – Натискат се и се отпускат определени точки от тялото с цел премахване на болки и стрес. Подобрява кръвообръщението, премахва блокажите и нормализира енергийният поток.

Дълбокотъкънен масаж – чрез серия от концентрирани техники, дълбокотъкънният масаж действа в дълбочина на слоевете мускули и съединителната тъкън. Облекчавяа болките в тялото. Извършва се със сила, която е комфортна и поносима за масажираният.

Масаж на рамене, врат, скалп и лице – масажира се областта на врата, раменете, скалпа и лицето. С определени похвати се въздейства на мускулите. Премахва се умората, стреса и напрежението. Подобрява се кръвообръщението. Действа отпускащо и тонизиращо.

Индийски масаж на глава и ходила –  извършва се с помощта на различни потупвания,натиск, кръгови движения в областта на главата и ходилата. Премахва отрицателната енергия и балансира тялото. Премахва умората, главоболието и мигрената.

Масаж за бременни “Baby on board”подходът е строго индивидуален. Използват се леки, спокойни, релаксиращи и ритмични движения.

 Частичен класически масаж – използват се похвати с цел премахване на напрежението в областта на гърба и кръста. Подобрява кръвообръщението и има оздравителен ефект.

 Лечебен частичен масаж – прилага се с цел профилактика и освобождаване на натрупаното напрежение. Представлява комбинация от механични въздействия върху кожата.. Прилагат се специални похвати при травматични и вътрешни заболявания, опорно двигателният апарат, ставни проблеми и др.

 Хавайски Ломи Ломи масаж –  гради се върху философията, върху която се градят три основни принципа: Докосване, Любов и внимание. Въздейства върху емоционалният и физически стрес. Прилагат се уникални похвати, както и позитивна енергия и пълно внимание  на терапевта. Премахва емоционалните и физическиболки.

 Индийски масаж – извършва се на части от тялото, като се използват растителни масла. Укрепва и подобрява нервната система. Предотвратява умората и стреса. Изхвърля токсините и подобрява качеството на съня.

Антицелулитен масаж – въздейства се върху зоните с целулитни депа, като се използва анти целулитно масло. Действа стягащо и тонизиращо.

 Рейки терапия терапевта въздейства с енергия на проблемните участъци в тялото. Балансират се чакрите и се премахва негативната енергия. Премахва стреса, умората и напрежението. Има целебен иоздравителен ефект.

                          

Facebook
Twitter
LinkedIn

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest