Спа хотели. Спа хотел. Хотели Вършец

СПА хотели. СПА хотел. Хотели Вършец. СПА хотел Вършец
med2321

БелоградчикБелоградчишките скали са на първо място в новия Списък на 7 чудеса на света!

Белоградчишките скали са заели първото место в категория D - «пещери, скални образования и долини» в Списъка на 7 природни чудеса на света, изпреварвайки предишния фаворит Дяволския град - Сърбия.
Белоградчишките скали са на пърно място сред сертифицираните български обекти към Юнеско.


Белоградчик е живописно разположен в западната част на Стара Планина, в югозападното подножие на Белоградчишкия венец, на 80км. от Вършец. Благоустроен и приветлив, Белоградчик е сред най-атрактивните туристически обекти на България. Предлага възможности за излетен, пещерен и конгресен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт и астрономически наблюдения. 
Крепостта "Калето"
 е една от най-добре запазените в страната. Използвайки естествената непристъпност на скалите, през I-III век римляните поддържат тук крепост за охрана на стратегическите пътища, които пресичат района. В късната античност тя е част от отбранителната система на Римската, после Византийската империя, изградена по северните склонове на Стара планина.

 

Белоградчишките скали са красиви скални образувания край едноименния град. Един от уникалните природни феномени, който няма аналог в света. Тази скална приказка се простира от запад на изток от връх Ведерник около град Белоградчик, село Боровица до село Белотинци. Районът е с дължина около 30 км. и ширина от 3- 6 км. Белоградчишките скали са впечатлаващи не само със своята възраст над 230 млн. години, но и с десетките легенди за причудливите природни форми, като Мадоната, Монасите, Конникът, Ученичката, Дервишът, Мечката, Адам и Ева, Хайдут Велко, Замъкът, Кукувицата, Гъбите, Лъвът, Камилата, Тракийската богиня Бендида, Орфей и Вкаменената сватба, и мн. др. 

 

        

Комплекс „Стакевските къщи” се намира в с. Стакевци, високо в планината, на 18 км. от гр. Белоградчик, 170 км. от гр. София, 50 км. от границата със Сърбия при гр. Зайчар и 80 км. от границата с Румъния при гр. Калафат. Комплексът се състои от 3 къщи с възможност за настаняване на 25 души.

 


Допълнителни атракции, които предлага комплекс "Стакевските къщи":
 
 - 6 -часов планински преход с коне с пикник до водопад „Бялата вода” (групи от 3 до 8 човека)
- Пешеходни преходи в планината с различна продължителност
- Бране на билки и диворастящи гъби в планината (сезонно)
- Тридневен курс в планината за придобиване на основни умения за оцеляване в дивата природа
- Колоездене по специално организирани и маркирани маршрути с планински велосипеди, каски и GPS-и
- Фототуризъм - Любителите на фотолова ще имат възможност да заснемат дивите животни в естествения им ареал – елен, сърна, диво прасе, вълк и множество птици
- Дегустация на вина в местна винарска изба
- Курс по ръчно тъкане  - продължителност 2 часа
- Курс по производство на етерични масла в домашни условия – продължителност 2 часа
- Курс по приготвяне на домашно сирене от козе мляко, издоено на място от Вас
- Курс по месене на хляб от лимец (древна житна култура)
- Стрелба с лък
- Търсене на самородно злато чрез пресяване на речен пясък 
-„Белоградчишките загадки” – посещение на няколко уникални обекта (пещери, природни забележителности и скални феномени) в компанията на водач, който ще Ви разкрие част от техните тайни.

     

Балнео и Спа хотел Медикус, в партньорство с Община Белоградчик, предлага на своите гости следните услуги:

 - Обиколка на Белоградчишките скали и крепостта "Калето";
- Посещение на пещера Магурата;